nedeľa 3. marca 2013

Chain Reaction



Autor: Simone Elkeles
Názov: Chain Reaction
Séria: Perfect Chemistry
Počet strán: 308
Jazyk: Anglický
Vydavateľstvo:  Walker books
Rok vydania: 2011

Anotácia (Walker books) :
Luis Fuentes has always been sheltered from the gang violence that nearly destroyed his brothers’ lives. But that didn’t stop him from taking risks — whether he’s scaling a mountain in the Rockies or dreaming of a future as an astronaut, Luis can’t stop looking for the next thrill. Nikki Cruz lives her life by three rules — boys lie to get their way, don’t trust a boy who says “I love you,” and never date a boy from the south side of Fairfield. Her parents may be from Mexico, but as a doctor’s daughter, she has more in common with her north-side neighbors than the Latino Blood at her school. Then she meets Luis at Alex’s wedding, and suddenly, she’s tempted to break all her rules. Getting Nikki to take a chance on a south sider is Luis’s biggest challenge, until he finds himself targeted by Chuy Soto, the new head of the Latino Blood. When Chuy reveals a disturbing secret about Luis’s family, the youngest Fuentes finds himself questioning everything he’s ever believed to be true. Will his feelings for Nikki be enough to stop Luis from entering a dark and violent world and permanently living on the edge?

Preklad (SK) :
Luis Fuentes riskuje rovnako ako jeho starší bratia a netúži s tým prestať aj napriek tomu, že stále túži stať sa astronautom. 
Nikki Cruz žije svoj život podľa určitých pravidiel: neveriť chalanom, ktorý hovoria ,milujem ťa,, pretože oni vždy klamu iba preto aby získali to čo chcú a ďalším pravidlom je neísť na rande s chalanom z južnej strany mesta Fairfieldu. Jej rodičia síce pochádzajú z Mexika, ale ako dcéra lekára žije v severnej časti mesta a navštevuje rovnakú školu ako členovia gangu Latino Blood. Keď ale na svadbe Alexa Fuentesa stretne jeho brata Luisa, zrazu začína pociťovať pokušenie, porušiť všetky svoje zásady.
Pre Luisa je Nikki ešte väčším pokušením ako vstup do gangu, ktorý takmer zničil život jeho bratom. Budú Luisové city k Nikki dosť silné na to aby odolal lákaniu temného svata gangu?


Pekná čerešnička na koniec série o bratoch Fuentesoch. Na tejto knihe sa mi veľmi páčilo, že sme tu už mohli prežiť s našimi hrdinami ich rodinné tradície, o ktorých sme v predchádzajúcich knihách iba počuli. Autorka opäť nezabudla na svoj humor a nám umožnila prečítať si toto pekné dielko. K anotácií si myslím nie je veľmi čo dodať. Hlavne ak sa vám páčili predchádzajúce knihy tejto série nezabudnite aj na túto.


MOJE HODNOTENIE:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára