piatok 1. marca 2013

Anjeli neplačú



Autor: Marta Fartelová
Názov: Anjeli neplačú
Počet strán: 245
Jazyk: Slovenský
Vydavateľstvo: Motýľ
Rok vydania: 2010


Anotácia (Motýľ) :
Strastiplná cesta Johany je príbehom mnohých ľudí, ktorí si pod vplyvom neľahkého detstva a dospievania, len ťažko hľadajú v živote svoje miesto. Johanino rozprávanie vám pomaly obnaží jej osamelú dušu, váhavo poodhalí pláštik tajomstva jej minulosti a napokon vás nechá padnúť až na samé dno jej pohnutého osudu. Avšak ponechá vám nádej a vieru, že láska dokáže zahojiť všetky rany a staré jazvy, ktoré občas život nadelí, a že tam niekde v diaľke na každého čaká kúsok šťastia, pre ktoré sa oplatí vstať a ísť ďalej...


Johana nám prerozpráva svoj život v detskom domove a nutno dodať, že určite nebol ľahký. Rany z detsva a túžba nájsť si vo svete miesto ju vedú cez chybné situácie. Doplatí na to aj tak, že vpadne do rúk muža, ktorý ju psychicky týra. Jej život však naberie obrátky lepším smerom, keď ju ráz nájde Tomáš celú doráňanú na krajnici cesty. On ju odvezie do nemocnice a chodí ju navštevovať. Snaží sa jej pomôcť nabrať fyzické ako aj psychické zdravie. Pokúša sa zahojiť Johanine rany na duši, ale ona sa mu nechce otvoriť, čo ich vzťah zaujímavo komplikuje a nakoniec ich aj rozdelí. Toto nie je pre Tomáša jediná rana. Jeho otec sa dostal do posledného štádia choroby a Tomáš dokonca zasvätil život vynájdeniu lieku a pracuje v chemických laboratóriách.
Autorka pekne napísala tento príbeh a môžem povedať, že sa umne zhostila napísania Johaninho života a zaujímavých medziľudských vzťahov. Teraz vám už len ostáva prečítať si túto knihu a dozvedieť sa či sa životné cesty Johany a Tomáša opäť stretnú a kde a s kým nájde Johana svoje životné miesto.



MOJE HODNOTENIE:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára